18 травня 2015

18 травня 2015 року стало визначною датою в Проекті Наставництва ОДНА НАДІЯ- ми з хвилюванням зустрічали Першу Леді, дружину Президента України, Марину  Порошенко та Уповноваженого Президента з прав дитини Миколу Кулебу.

Пані Марина поспілкувалася з дітьми та їхніми Наставниками і з перших вуст дізналася про переваги даної форми виховання. «Я дивлюся на ваші світлі обличчя і хочу відмітити, ви дуже між собою схожі — це ознака єднання душ. Такий душевний поклик не можна купити ні за які гроші і не можна ні на що обміняти. Я бачу, що діти в надійних руках, захищені, мають правильні життєві орієнтири і приклади, а відтак і більше шансів знайти свою дорогу в цьому житті. Я рада, що познайомилася із цим підходом до виховання і впевнилася, що це справді дієва форма допомоги і турботи», — зауважила Дружина Президента, звертаючись до присутніх.

В ході зустрічі Марини Порошенко із лордом Едмістоном (засновник нашого проекту) та вище зазначеними особами обговорювалися питання узаконення на національному рівні наставництва як самостійної форми виховання для дітей-сиріт; інформаційної кампанії щодо заклику до небайдужих дорослих стати Наставниками та сприяти розповсюдженню ідеї всією територією України.

Під час зустрічі Лорд Едмістон наголосив: «Наставництво — це надзвичайно корисна і необхідна форма спілкування з дітьми, особливо з підлітками, які опиняються в катастрофічному становищі при переході від сиротинця до самостійного життя, залишаються самотніми, без надії на набуття родини і впевнене майбутнє. Чужих дітей не буває, доля дітей, що виховуються не в колі сім’ї, залежить як від опіки держави, так і від зрілості суспільства. Ми вчимо, даємо базу і готові допомагати у формуванні такої зрілості, аби ці діти не сприймалися тягарем, а стали повноцінними членами суспільства».